PixelHobby

/PixelHobby
PixelHobby 2018-07-17T08:52:49+00:00

PixelHobby az új kreativitás!

Gyere, és ismerd meg a PixelHobby játékot!

Pixel_3kep

Webáruház / PixelHobby termékek
Az üzlet elérhetősége
PixelHobby katalógus
PixelHobby Facebook csoport
YouTube videó (általános)
YouTube videó (egyedi fotó)
PixelHobby Designer (online)
PixelHobby Designer (letöltés)

PixelHobby: Kreatív képalkotó játék, mely a különböző méretű pixeleknek és alaplapoknak köszönhetően már 3 éves kortól játszható, de akár felnőtteknek is élményt, kihívást jelent. A játék lehetővé teszi egyedileg tervezett képek fotórealisztikus megvalósítását is, de kezdésnek az előre összeállított készletek kipróbálását javasoljuk. Készletek ára 590.-Ft-tól kezdődik.

A PixelHobby elérhető a BÓBITA Játékboltban!

Mi az a PixelHobby?

Egy kicsit olyan, mint a puzzle, vagy a mozaik, egy kicsit olyan mint a keresztszemes hímzés, de ugyan úgy képet tudsz vele készíteni mint a homokszórós technikával, de talán leginkább a pötyire hasonlít, csak sokkal, sokkal kisebbek az elemek… A cél, hogy a számtalan színes kis pixelből, ezekből az ici-pici színes mozaikdarabkákból kirakd a képet. A nagyobbak részére, 7 éves kortól, a kisebb pixeleket javasoljuk, kisebbek részére, 3-7 éves kor között, a nagyobbakat. Ezeket a nagyobb pixeleket hívjuk pixel XL-nek.

Kedvcsinálónak. 🙂 Akár ilyen képeket is lehet a PixelHobbyval készíteni, de természetesen nem itt kell kezdeni. 🙂 A képekre kattintva nagyban, galériában tudod őket megnézni.

Ez a cica itt készült a boltban…

Ezeket a képeket meg a neten találtuk…

…és mi kell a PixelHobby képhez?

Először is kell egy alaplap, ami egy tüskés műanyag lemez. Ennek a lemeznek a tüskéire szúrjuk fel a pixeleket. Ezek az alaplapok 4 féle méretben érhetőek el:

 • Kulcstartó alaplap: (14×11) 154 db pixel fér rá. Erre nem szoktunk pixel XL képet készíteni.
 • Normál alaplap: 10,16 x 12,7cm (4×5 inch) (40×50) 2000 db pixel vagy (20×25) 500 db pixel XL fér rá.
 • Kis alaplap: 6x6cm (24×24) 576 db pixel, vagy (12×12) 144 db pixel XL fér rá.
 • Nagy hajlítható alaplap: 12x12cm alaplap (46×46) 2116 db pixel, vagy (23×23) 529 db pixel XL fér rá.

Az eredeti PixelHobby alaplapok (a kulcstartó alaplap kivételével) összekapcsolhatók, így akár egészen nagy képet is lehet készíteni. A kulcstartó alaplap lánccal kiegészítve kulcstartónak, cipzár dísznek vagy szalagra fűzve nyakbavalónak is használható. A kis alaplap öntapadós mágneslemezzel kiegészítve tökéletesen alkalmas hűtő mágnesnek. A normál és a kis alaplap keretezhető, így a szoba dísze lehet. És ami talán a legfontosabb: mindegyik tökéletesen alkalmas, ajándékkészítésre! Nincs is annál szebb, mint amikor a gyermek szüleit, nagyszüleit, barátait szeretné meglepné valami saját készítésű dologgal…

Pixel_alaplapok_rs

Aztán kellenek még a pixelek. A normál pixel kb. 2,5 mm, az XL pixel pedig ennek pont a négyszerese, azaz kb. 5 mm nagyságú kis puha műanyag kocka, amelyeknek az alja lyukas, hogy fel lehessen helyezni az alaplapra. Ezek a pixelek színenként négyzetes lapokon találhatóak, a normál pixelből 140 db van egy lapon, az XL pixelből 60 db. Jelenleg a normál PixelHobby pixelből 312, míg az XL pixelből 30 színárnyalat érhető el. (Csak egy trükk: a pixellapok közepére rá van nyomva a színkód!)

Pixel_szinek_rs

Végül jó, ha van egy minta, ami alapján a képet el tudjuk készíteni. A készletekben minden esetben benne van a minta, vagy ötletfüzet vagy pedig pontos “szabásminta” formájában. Ha egyedi képet szeretnénk készíteni, annak sincs semmi akadálya. Kisebb alaplapokhoz akár egy kockás füzetben is megtervezhetjük a képet, de komolyabb elképzelések esetén, vagy ha szeretünk képszerkesztő programokkal játszani, akkor érdemes felkeresni a PixelHobby online tervező programját, vagy letölteni a telepíthető tervezőprogramot.

Pixel_kepek

A fentiekkel már gond nélkül tudunk képet készíteni, de persze egy-két dolog még jól jöhet. A felnőtteknek, nagyobb gyerekeknek én feltétlenül ajánlok egy csipeszt, mert azért a normál pixelt megfogni nem egyszerű. Ha több alaplapos képet szeretnénk, akkor kellenek még sorolók, ezek “filléres” kis fém kapcsok, amik szorosan összefogják az alaplapokat. Ha már beraktunk 2000 pixelt egy alaplapra, akkor szeretnénk, ha ezt más is megcsodálná, ezért érdemes keretet is beszerezni. Ha a pici kirakta első kis alaplapos képét, akkor arra feltétlenül kell egy, az egyik felén öntapadós a másikon mágneses lapocska, amivel fel lehet tenni a hűtőre. Ha külön, nem készletben vettük a kulcstartó alaplapot, akkor ahhoz még egy kulcstartó lánc, vagy egy szalag is jól jön, hogy hordani tudjuk.

Pixel_csipeszeles_rs

webáruház
üzlet

*Webáruházunk készlete nem teljeskörű, részletes információért érdeklődj az üzlet elérhetőségein.

Hogyan készítsünk PixelHobby képet?

Több féle képpen is készülhet, a technikát általában a méret határozza meg. Az XL pixelekkel általában szemre dolgoznak a gyermekek. Maguk mellé teszik a készletben található vagy a programból kinyomtatott rajzott, aztán számolgatják. Első sor balról 1,2,3 sötétkék, 4,5,6,7 fehér… és így tovább. A kulcstartó készletekben van egy 1:1 méretű ötletfüzet, ezt alá lehet tenni az áttetsző kulcstartó alaplapnak, és a képen látható színnek megfelelő pixelt kell az adott helyre tenni. Ezt általában a gyermekek nem alkalmazzák, szemre megcsinálják az előbbi módon. Ha normál alappal dolgozunk akkor ott már mindenképpen érdemes “szabásmintából”, sablonnal dolgozni. Az áttetsző normál alaplapot rá tudjuk helyezni a képek sablonjaira, amiken különböző jelzések (négyzet, kör, háromszög, iksz) mutatják, hogy hova milyen színű pixelt kell raknunk. Szám kódok a jelölik a pixel négyzetek színeit (pl. 100: fehér).

Pixel_szinkodok

Hogyan érdemes elkezdeni a PixelHobby játékot?

Mindenképpen érdemes először a korosztálynak megfelelő készletekkel kezdeni.

A jelenleg elérhető pixel XL készletek:

 • 1 db 6×6-os alaplapon 1 képpel, 3 színnel
 • 4 db 6×6-os alaplap a készletben, 4 képpel, 12 pixellappal, amelyekből a dobozon látható képek kirakhatók
 • 1 db 12×12-es alaplap, 16 pixellappal, amelyekből a dobozon látható kép kirakható
 • Dobozos pixel XL készletek, normál 10,16 x 12,7cm-es alaplappal, kerettel, a szükséges színekkel, amikből a kép kirakható, és egy színes, mérethelyes mintanyomattal

A jelenleg elérhető normál pixel készletek:

 • Kulcstartó készlet, 3 db kulcstartó alaplappal, lánccal, színes mini ötletfüzettel és 8 különböző pixellappal, amiből bármelyik ötletfüzetben található kép kirakható
 • Mini mosaic készlet, 1 db 6×6-os alaplappal, 12 különböző színnel, és a dobozon található képek színkódos sablonjával
 • Dobozos készletek, normál 10,16 x 12,7cm-es alaplappal, a szükséges színekkel, amikből a kép kirakható, és színkódos sablonnal

A készletek után bőven maradni fog még pixeletek, de külön alaplapot is tudtok hozzá venni, a neten pedig számtalan minta ötletet találtok még!

Pixel_keszletek

Hol érhetőek el a PixelHobby készletek?

Nálunk, a BÓBITA Játékboltban biztosan találsz PixelHobby készletet, illetve minden kiegészítőt (alaplapokat, színlapokat, kereteket, stb.) amire csak szükséged lehet, de ha csak egyéb információra lenne szükséged, megnéznéd, megfognád, kipróbálnád a PixelHobbyt, akkor is tudunk segíteni. A BÓBITA Játékbolt elérhetősége.

webáruház
üzlet

*Webáruházunk készlete nem teljeskörű, részletes információért érdeklődj az üzlet elérhetőségein.